Tisdag 29.11.2016 - Double C

5,7 km. 1:08.

Stod som vanligt längst bort i hagen men kom när jag visslade. Första gången i det här stallet. Känns alltid bra. Ren och fin.

Jäkla fart på honom ut från stallet och full fart som vanligt mot Mårdäng. Undrar vad han skall dit och göra :-)
Väldigt framåt och rejält tittig. Behövde ha hela vägen ibland för postlådor, till salu-skyltar mm. Började grymta och smaska ganska direkt. Tog gärna trav själv i vägkanten men det var hårt så jag var försiktig.

När vi tog upp mot kohagen blev det jobbigt. Han ville absolut fortsätta mot Mårdäng den lilla godbiten. Vägen upp där var bättre. Där den var uppruggad i mitten, isig eller gräsig gick det bra att trava. Oliver var rejält spänd och vi behövde hela vägen plus diket ibland. Frusna vattenpölar var dödsläskiga. Inga galopper blev det.

Efter kohagen slappnade han av och på dom gräsiga partierna fick vi äntligen till en trav som kändes ok. Känns som Oliver har bra koll på underlaget själv. Han travade det han tyckte var bra och bröt av när det blev för hårt.

Bra drag och gung i skritten längs hela turen och rejält med framåtanda för det mesta. Hälsade på Ville i hagen. Han såg ut att må bra. Men jag tror dom större hästarna kör lite med honom.

(:-D)>

ElinsOliver.blogg.se

Olivers riddagbok

RSS 2.0