Söndag 30.12.2018 - Åke-hagen

Började med att krångla med höger baksko som satt löst. Försökte trycka dit den men insåg till slut att den enda sömmen på insidan gått av inne i hoven, så skon satt bara med två söm på utsidan. Så drog av den helt istället. 
 
Red 3,6 km på 35 minuter. Hade tänkt köra intervaller nere i Åke-hagen men med en sko borta planerade jag om och tänkte att det fick bli skrittövningar. Oliver tyckte dock att det spelade väl ingen roll att han inte hade alla skor på hovarna. Vi travade en hel del, jobbade i form i skritt och trav. Försökta hålla formen även i lite snabbare trav och det går bättre och bättre. Idag tog han övergångarna mellan skritt och trav jätterfint i form. Första galoppen drog han iväg i bocksprång istället men sansade sig sen. Tror vi tog 6 varv, 3 i galopp och 3 i skritt-trav. Skrittade på lång tygel genom skogen och jobbade på öppna ytan, perfekt underlag och lagom långa sträckor både för skritt och jobbande. Oliver tyckte dessutom det var jättekul och tog både galopper och ökad trav utan problem fast det var på bortåtväg. Sista rundan tog vi galopp och då märktes det att han ville gå hem istället för att ta ett varv till, så tror han blev lite trött :)  Väldigt roig idag iaf!
 
Innan han fick gå ut stod han en stund i sin provisoriska nyårsbox, inte helt nöjd dock. Blir nog bättre när Ture kommer på plats bredvid. 
 
/Elin 
 
 

ElinsOliver.blogg.se

Olivers riddagbok

RSS 2.0