Måndag 30.1.2023 - Skogsrunda

Så arg och less! Tog upp mobilen under ritten för att titta vart vi var någonstans då jag råkade rida lite djupare in i skogen än planerat. Appen öppnas och krånglar, kommer massor med vattendroppar på mobilen och jag försöker torka bort dem. Appen blir då helt svart och kraschar, när jag går in igen är all min statistik borta. Men jag kommer ihåg att vi var uppe i ca 6,3 km och 83 minuter när jag tittade på appen. Galoppen var ca. 1 minut och traven låg på 8 minuter. Startade appen där den la av och ritade ut på ett ungefär var vi red nånstans. Vi varken travade eller galopperade när appen startade igen så den statistiken stämmer. Totalt var vi ute i ca. 100 minuter — så det blev en lång ritt. 
 
Vi red två varv i hagen innan kolonierna. Först ett i skritt och sen tog vi en kort trav och galopp i nästa varv. Sedan red vi förbi kolonierna och upp mot galoppstigarna där vi skrittade över till skogen. Red skogen vid rådjursängen upp mot järnvägen där det finns en liten galoppstig. Red bilvägen till huset med björnen. Där red vi upp för jag tänkte utöka ritten lite med en vända i skogen, råkade gå fel och vi hamnade rätt långt upp i Bomhus. Men det var en fin skogsväg att upptäcka! Inte lika kul att i princip hela hemvägen var på asfalt. Försökte dock gå i sidorna så mycket det gick.
 
Vi hann vara ute i dagsljus iallafall, vilket var riktigt härligt. Det blåste en del ute så det var väldigt behagligt att rida i skogen där det var lite lugnare vindar. Oliver var svårläst. Han var ganska trött och seg men indikerade även på att han var pigg genom att t.ex. vara riktigt tittig och uppmärksam. Blev många sidoskutt. Ibland tog han initiativ till trav själv. Långsam i skritten, fick försöka jobba upp tempot hela tiden. Frustade på och var alert. Så han var lite av varje idag? Kunde inte riktigt sätta fingret på det. Kanske berodde på att han fick halva sin lunch under ryktningen och blev lite lunchseg efter det.
 
När vi kom tillbaka fick han äta sina tillskott. Han hade något kilo hö kvar så jag ställde honom i boxen vid gången så fick han äta upp resten där samtidigt som jag mockade tre kärror. Törstig kille som ville dricka både under och efter ritten. 😊 
 
//Nathalie
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 

ElinsOliver.blogg.se

Olivers riddagbok

RSS 2.0