Söndag 2024.04.28 Barbacka ängarna & skogen

1h & 7 min, 3.7 km, 47 min skritt, 2 min & 19 sek trav, 20 sek galopp. Tiden drog iväg då jag fick ett telefonsamtal under ritten. Vi blev stillastående vid början av ängarna i ca. 15 minuter, så då stod han och betade.

 

Vi tänkte köra några varv på travrundan men när vi kom dit så såg vi kusk och häst på banan, så vi vände och gick mot ängarna istället. Vi körde en skrittrunda kring hagen, fortsatte efter det mot ängarna och avslutade i skogen. Vi fick till lite travsekvenser och några galopp. Elin sa att vi skulle ta det lugnt idag så det blev för det mesta skritt och mys. ❤️

 

Tycker han kändes helt okej i kroppen i skritt. Han var dock väldigt klumpig i stegen och det märktes att han inte alltid var säker med hovarna. Under trav tycker jag han kändes bra, samma med galoppen. Lät honom stanna av när han kände för det och pressade inte på. Han var rätt lugn under rundan och tog inga initiativ själv förutom i slutet på hemvägen. 

 

Blev en lång mysryktning då han var väldigt smutsig. Han stod och njöt när jag använde skrapan så han tyckte nog det var skönt att få bli ompysslad. Vid massagen stod han och gäspade och tuggade, så även denna gick hem. 🥰

 

Han var ganska så pillig under ryktningen men inte lika mycket som i torsdags. Upplevde inte heller som sagt att han var superpigg ute där jag fick bromsa in honom — förutom i slutet.

 

Idag åt han upp alla tillskott utan att jag behövde tillsätta mashen efter hälften. 🥰

 

//Nathalie

 

 
 

ElinsOliver.blogg.se

Olivers riddagbok

RSS 2.0