Fredag 29.6.2018 - Stora Oliver-rundan

Jobbade hemifrån idag och passade på att åka till Oliver på förmiddagen, molnigt och blåsigt kändes perfekt. Blev 6,4 km på 65 min. Var upp till stallet på vägen ner till hagen och hämtade med Jeffries hoppsadeln, tanken var att den ska läggas ut på annons men nu vet jag inte. Jag har som vanligt för många sadlar och eftersom jag bara rider i dressyrsadeln tänkte jag sälja denna. Men efter en ritt där jag inser att den är ju förjäkla skön så får den kanske stanna kvar ändå ;)   
Oliver var seg från början, sen såg vi en älg långt ut på åkern och då blev han för hispig istället. Efter att ha försökt rida rakt fram och tänka på annat men han bara snurrade runt och skulle kolla efter älgen (som sprang i skogen), så hoppade jag av och så vände vi och gick mot där älgen försvann istället. Han lugnade ned sig okej och vi tog Stora Oliver-rundan. Hispig sen ute på ängen och det gick hemåt, traven blev nån huvet-rakt-upp-i-luften-variant. När vi kom ut på den mjuka rakan från vändplanen tog vi den några gånger fram och tillbaka i trav och galopp. Jobbade med att flytta ut rumpan för skänkel utan att skjuta ut bogen, fick fin långsam trav i form. Provade sen Sally-grejen med spända magmuskler i galopp och tog aktiva men långsamma galopper, precis som vi tränar på i traven. Gick förvånansvärt bra! Han får med sig kroppen bra tycker jag ändå och orkar få upp benen. Nu hade jag nog lite gratis iom att det blåste rätt hårt och han var uppe i varv, men jag är ändå nöjd :) 
Diagonalen ut mot ängen, tog trav själv när vi passaerade lilla diket (som han hoppade!) och fick stoppa honom före diket mot ängen. Galopp över den och stoppa igen före nästa, som han också hoppade och tog av i full trav genom slyn och in på crossbanan. 
Han var rolig idag! :)  Det började kanske lite halvkasst men vi har jäkligt kul när vi är ute och han kommer igång. Ska bli intressant o se om han klarar sommaren i år eller om han blir dålig/deprimerad igen. 
 
/Elin 
 
 

ElinsOliver.blogg.se

Olivers riddagbok

RSS 2.0