Torsdag 29.2.2024 - Ängarna och travrundan

1h, 5.1 km, 5,0 km/h, 6 min & 44 sek trav, 1 min & 41 sek galopp. 

 

Vi började med uppvärmning ängarna och tillbaka. Underlaget var helt okej. Kramsnö under vägen och några tinade issträckor. Ganska så nedtrampat så gick okej att skritta där, några sträckor gick att få till trav på. Vi körde några travintervaller dit och tillbaka. Sedan red vi till Travrundan och tog två varv där med mestadels galopp och en del trav.

 

Pigg och glad idag men lite tröttare efter gårdagens runda. Höll inte i galopperna lika länge, men kan också bero på att han inte tyckte underlaget var så jättekul. Frustade på under rundan. 😊 Tyckte han var mjuk och fin idag, gick fint i nedförsbackar. Tog de andra tyglarna till hackamoret då jag tycker de andra är så långa och man får ofta krångla runt med dem. Vid kolonierna bajsade han så fick hoppa av och sparka det åt sidan. När jag satt upp igen så fick jag aldrig riktigt ordning på min vänstra stigbygel. Tyckte den krånglade och fick inget bra grepp med foten. Stannade upp lite under Travrundan och försökte fixa det men den ville inte ge med sig. Har haft ont i vänster knä efter gårdagens ridning. Tror jag överbelastar vänster fot då jag har sekundär artros i höger tår. Märker det ibland efter gym och ridning. Så min sits sista biten kändes inte så bra. Provade även länga stiglädren från 13 till 12 igår och idag. Tyckte det kändes bättre och hamnade i en skönare sits.

 

Stod och frustade och tuggade under ryktning och massage. Var busig och pillade med grimskaften. 

 

Kom tillbaka i god tid till lunchen. Drog upp timern lite så han skulle hinna äta sina tillskott och sin mash. Denna gång lät jag hinken med mash stå i sadelkammaren för att slippa upprepning av gårdagens olycka. 😂 Hällde upp lite vatten till honom som han drack av då jag skulle släppa av honom vid lunchen. 

 

Fick ihop totalt 5 kärror igår och idag. Så nu ligger jag lite före i mockningen. ⭐️ 

 

//Nathalie

 
 

ElinsOliver.blogg.se

Olivers riddagbok

RSS 2.0