Söndag 30.10.2022 - Skogsritt

4,5 km på 55 min, 4,7 km/h. Glömde slå på Equilab idag men tog en ganska lugn runda. Red ut för att mjuka upp honom och böja lite. Tänkte rida i ängskanterna för att det skulle vara mindre halt men var rätt slirigt där med. Upplevde honom som ganska stel idag och han hade svårt att parera leran. 
Gjorde en del övergångar mellan skritt och trav, korta skänkelvikningar åt båda håll. När han kom igång gick han väldigt mjukt och fint, upplever inte att han är stelare åt ena hållet. 
Idag var han dock andfådd precis hela rundan, hörde andningen redan från start. Blev mer så klart efter högre tempo men försvann aldrig heller efter långa skrittsträckor. Soligt och varmt men svalare än det varit senaste dagarna, kan inte ha berott på det. Tycker inte höet är speciellt dammigt heller men han stod i ligghallen och sov en längre stund innan så kanske var damm från spånet..?
Innan vi red ut stod jag och prata med Cissi om att jag är lite orolig över att han är så vit och fin varje dag, med andra ord så rullar han inte lika mycket som han brukar vilket kan bero på att han blivit stelare. Meeen så efter att jag plockat ihop sakerna efter att jag släppt ut honom så stod han där nyrullad och fin 😄
 
/Elin 
 
 
 
 
 

ElinsOliver.blogg.se

Olivers riddagbok

RSS 2.0