Fredag 10.7.2020 - Ovansjö

6,8 km på 80 min, 5,1 km/h. Provade "nya" hoppsadeln idag och den ligger mycket bättre än den förra, Oliver verkade jättenöjd och rörde sig fint i den. 
Tog genvägen jag röjt upp till ridleden, men märks att ingen ridit där sen jag gjorde det sist för det hade växt igen nåt grymt! Måste visa den för fler i stallet så vi kan hålla den öppen tillsammans. Oliver var väl lite halvseg tills vi vände upp och gick in i skogen, sen jäklar :P  Efter det lät han som en gris större delen av rundan, åt en massa och var på hugget. Lite småtittig men långt ifrån på värsta viset. Vi red över mot Ovansjö och valde att ta det ganska lugnt eftersom han var så på hugget och jag inte vill riskera att ramla av på andra sidan järnvägen, men blev en del trav och några galopper. Sen när vi kom hemåt längs grusvägen jobbade jag honom lite i trav och han gjorde jättefina öppnor/slutor åt båda hållen. Tog fina galopper, både vänster (jobbade honom i form en längre sträckka) och höger. Sista galoppen valde han till och med vänster själv. 
När han stod inne i stallet och åt tillskotten (lite missnöjd över att jag haft i uppblötta loppfrön) blev han tydligen kissnödig och gjorde en liten pöl. Jag tänkte han var klar och tyckte det var konstigt att det kom så lite om han nu tydligen var så kissnödig att han kissade inne (han som knappt kan kissa på en ridtur) och fortsatte pyssla med munkorgen. Efter en stund ställde han upp sig igen så då tog jag ut honom där det kom en rejäl pöl, han är så rolig som verkligen inte vill kissa på fel ställen :P 
Munkorgen fixad och just nu går han ute med den, ska åka tillbaka om nån timme och ta av den. Bara lite invänjning nu inför nästa vecka när han åker till Norrfjärden. Rätt missnöjd ponny var det iaf ;) 
 
/Elin 
 
 
 

ElinsOliver.blogg.se

Olivers riddagbok

RSS 2.0