Lördag 31.7.2021 - Barbackarunda

7,1 km på 90 minuter, 4,8 km/h. 
Var i stallet igår kväll och klippte Oliver för att underlätta mot värmen, klippte även magen det här året men det kommer hinna växa ut innan det blir kallt. Såg då att buken verkligen stod rakt ut och var stenhård, precis som i höstas. Humöret på honom har ju också dykt lite senaste veckan så gissar att han går och äter sånt han inte borde i hagen när gräset börjat ta slut. I höstas blev han ju pigg på nån dag när de fick gå till vinterhagen och äta riktig mat. Så idag släpptes hela gänget över till Kolonihagen och Oliver fick på sig munkorg för att inte öka mer i vikt, han kommer gå i egen mindre hage dagtid för att slippa korgen några timmar så det inte blir skav. 
Ridturen idag var lite som väntat, han var inte riktigt pigg och kändes stapplig och kantig i steget. Hade inte koll på kroppen och var rätt klumpig i skogen, snubblade mycket. Dock piggare än förra rundan vi tog. Galopperna vi fick till på slutet var kanonfina! 
Märks på mina höfter att han ökat i vikt, har rejält ont efter att ha suttit så bredbent en hel runda 😄  Förhoppningsvis blir det bättre nu med riktigt gräs i magen och kroppen kommer strama upp sig lite. 
Såg när jag kom tillbaka att han hade ett sår på insidan av vänster bak, såg ytligt ut och sprayade på sprayplåster för att skydda lite.

/Elin







ElinsOliver.blogg.se

Olivers riddagbok

RSS 2.0